Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els premis Vinari es posen en marxa amb una bona participació dels cellers, malgrat el context

Aquest dilluns, les instal·lacions de l’Enològica acollien els primers tastos de la vuitena edició dels premis Vinari.

L’editor de la revista Vadevi i impulsor d’aquests premis del vi català Salvador Cot qualificava la vuitena edició del certamen, d’una edició de «resistència». I afirmava que, tot i que la pandèmia ha posat a prova els premis, el certamen ha aconseguit reunir unes 900 referències de vins de 200 cellers catalans.

D’aquesta manera, respecte l’edició anterior només hi ha hagut una davallada d’un 7% de la participació. Això sí, la situació sanitària ha obligat a canviar l’espai de les degustacions, reduir el nombre de tastadors i aplicar un protocol sanitari específic per evitar contagis.

Cot ha recordat que els Vinari van néixer el 2013 en plena crisi econòmica i s’ha acabat convertint en un esdeveniment de referència.

Segons els organitzadors del certamen, els premis Vinari associen el concepte de qualitat als vins catalans i aquesta crisi ha fet que els consumidors siguin més conscients de la importància de consumir productes de proximitat i de qualitat.

Per la seva part, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha celebrat que els premis mantinguin el nombre de participants en un context molt difícil. Apuntava, per exemple, els canvis empresarials a Freixenet i Codorniu, la plaga del míldiu i la Covid19.

Tant Regull com els organitzadors han dit que els premis Vinari 2020 es lliuraran a la tardor, tot i que la situació sanitària pot fer canviar la tradicional gala a l’Auditori de Vilafranca que s’ha fet els darrers anys. La data d’entrega dels premis està prevista pel 9 d’octubre i, a banda dels guardons habituals, enguany es distingirà també el millor projecte enoturístic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: