Dilluns, 27 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest mes s’aprovarà el projecte del carril bici que enllaçarà Vilafranca amb els polígons

El regidor de Promoció Econòmica Joan Manel Montfort ha explicat que està previst que aquest mes de juliol s’aprovi el projecte definitiu del pla de modernització de polígons.

Aquest pla va ser presentat a l’abril del 2019 i un dels elements principals que presenta és un carril bici que anirà des dels instituts Alt Penedès i Eugeni d’Ors fins al Centre Àgora. El carril bici donarà servei a cinc polígons industrials diferents i, per tant, a més de 200 empreses i uns 2.000 treballadors i treballadores.

Segons el regidor, després de l’aprovació del projecte s’obriria la fase de licitació, de manera que les obres podrien començar al darrer trimestre d’aquest any i el carril bici podria ser una realitat a mitjans de l’any vinent.

Montfort destaca que aquest projecte representa una aposta clara per la mobilitat sostenible i que pot tenir un impacte rellevant en el dia a dia de molts treballadors i treballadores que es desplacen del nucli urbà als polígons Avinguda de Tarragona, Clot de Moja, Estació de Mercaderies i Les Fonts, Domenys I i Domenys II.

A més, la voluntat és que més endavant s’allargui la xarxa fins als Monjos, un altre projecte que s’està acabant de dissenyar.

El pla de modernització de polígons contempla una altra pota: la remodelació del Centre Àgora.

El pla compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona a l’Ajuntament de Vilafranca d’aproximadament un milió i mig d’euros que finança el 85% del projecte. Un dels trams del carril bici afecta el municipi d’Olèrdola i també ha estat subvencionat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: