Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una festa major atípica i adaptada a les mesures d’higiene i seguretat

Vilafranca celebrarà enguany una Festa Major atípica i adaptada a les mesures d’higiene i seguretat que marquin les normatives.

Els administradors de la Festa Major, acompanyats de l’alcalde de Vilafranca, oferien ahir a la tarda una roda de premsa a l’edifici de l’Enològica per tal d’explicar com s’està preparant l’edició d’aquest 2020.

Conscients que l’actual moment és excepcional, explicaven els administradors que han hagut de començar a preparar des de fa ja força setmanes una festa major totalment diferent a la que és habitual.

Pere Nin comentava que estant treballant per tal de fer actes modulars, que puguin substituir els tradicionals i havent d’intuir com poden ser les normes sanitàries que s’apliquin a finals d’agost. En aquest sentit remarcava que tenen diverses idees en que estant treballant, però que a hores d’ara no es pot concretar gran cosa.

Un altra dels administradors, el Pablo Sancho, apuntava que a primers de juliol el programa es porta ja a impremta, però que enguany això no podrà ser. Així volia transmetre tres missatges bàsics. Un és que treballaran per fer la millor festa major possible en la situació actual. Un altra és que cal tenir clar que serà una Festa Major molt diferent a l’habitual. I finalment volen deixar clar que serà una Festa Major sanitàriament segura i responsable per a tothom. Sancho posava l’accent en el fet que serà una festa major atípica.

Finalment l’alcalde Pere Regull destacava que hi haurà Festa Major, i que malgrat les incerteses cal tenir clar que serà la millor festa possible. Recordava que ara per ara és impossible saber quina situació tindrem el dia 29 d’agost, i que per tant els administradors estant treballant en base a indicis i suposicions. Regull els va agrair la feina feta, i va avançar que se’ls ha ofert que organitzin la del 2021. Una proposta que els cinc administradors van apuntar que ja havien acceptat.

En relació a la diada de Sant Fèlix, Pere Nin explicava que hi ha les mateixes incerteses que en tot, ja que de moment les colles castelleres no han reprès tampoc els assaigs, i caldrà veure si poden o no actuar en els propers mesos.

Entre altres coses, per exemple, explicaven que a aquestes alçades d’any ja s’haurien d’haver obert les inscripcions per a la Festa Major dels Petits, i que ara per ara aquesta qüestió està de moment aturada.

De moment han anunciat que en pocs dies volen donar a conèixer el nom de la persona que fa l’estampa, i presentar també el marxandatge d’enguany.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: