Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Penedès TV emet en directe el concert d’orgue de Jonatan Carbó a Montserrat

L’Abadia de Montserrat estrena aaquest dissabte 20 de juny un cicle de concerts d’orgue amb artistes que viuen i treballen a Catalunya.

De fet, enguany s’havien de celebrar els deu anys del Festival Internacional Orgue de Montserrat però a causa de la situació excepcional creada per la pandèmia del Covid-19, s’ha decidit traslladar tot el programa previst fins a l’estiu de 2021. Han proposat com a alternativa un cicle de concerts que tindran lloc a la Basílica de Santa Maria els dissabtes 20 de juny, 25 de juliol, 8 i 22 d’agost, a les 21h. D’aquesta manera, Montserrat no tanca les portes al món de la cultura i ofereix un programa musical que s’emmarca dins un cicle alternatiu titulat Festival de proximitat, protagonitzat per artistes del país, alguns amb projecció internacional, que s’han adaptat a les exigències actuals.
El primer concert del Festival de proximitat té lloc avui, dissabte 20 de juny, i l’oferirà en directe Penedès TV a través de La Xarxa. Serà un homenatge a les víctimes del Covid-19 i, especialment, a totes aquelles persones que han patit la malaltia a les poblacions de la Conca d’Òdena. El protagonitzarà l’organista vilafranquí Jonatan Carbó, professor d’orgue al Conservatori d’Igualada i molt lligat també a l’orgue d’El Vendrell, on Pau Casals va aprendre les primeres notes de música.
Carbó oferirà un programa marcat també per la proximitat en el repertori. Començarà amb la famosa Tocata i fuga en re menor, de Johann Sebastian Bach, continuarà amb peces d’Arvo Pärt i de Max Reger i acabarà amb l’obra Pastoral, del P. Antoni Massana, i la Fantasia en fa menor de Wolfgang Amadeus Mozart.

Cadascun dels concerts del Festival de proximitat s’ha titulat “De Bach a…”, per la qual cosa tots ells inclouran en el seu repertori, d’inici, alguna obra de Bach, fins a arribar a autors contemporanis. La intenció és no només comptar amb organistes “de proximitat”, sinó que també es pugui gaudir d’un repertori de músics propers.

El segon concert serà el dissabte 25 de juliol i anirà a càrrec de Juan de la Rubia, el mestre Miquel González, director adjunt del FIOM, serà l’organista del tercer concert, el dissabte 8 d’agost, i finalment, el darrer concert d’aquest Festival de proximitat serà el dissabte 22 d’agost. En aquesta ocasió, l’organista japonesa resident a Catalunya Izumi Kando, acompanyada de Nguyen Huu Nguyenal violí i Vincent Fillatreaua la viola, donaran una dimensió internacional a aquest cicle.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: