Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell d’Alcaldes debat com reobrir piscines i llars d’infants i celebrar festes majors

La manera de reemprendre l’activitat als diferents municipis de la comarca està sobre la taula de tots els ajuntaments penedesencs

El Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès s’ha reunit de manera telemàtica per debatre i consensuar criteris per com els diferents ajuntaments han d’afrontar en els propers dies i setmanes l’obertura de les piscines municipals i els casals d’estiu, la reobertura de les llars d’infants i els actes de les festes majors.

Els processos sobre les piscines, casals d’estiu i llars d’infants s’estan abordant de manera diferent segons les característiques de cada municipi. Alguns ajuntaments estan obligats a obrir perquè tenen contractes de serveis o concessions signats amb anterioritat, altres van licitar els contractes i estan pendents de l’adjudicació i n’hi ha alguns que estan preparats per a contractar directament el personal, però estan pendents de les decisions del Govern.

Aiximateix hi ha ajuntaments que estan duent a terme enquestes per a conèixer l’opinió dels veïns i veïnes i també n’hi ha que creuen que és millor no obrir i destinar els recursos econòmics a paliar els efectes de la crisi sanitària. Sobre les llars d’infants hi ha un flux destacable de demandes

Tots els alcaldes van coincidir en assenyalar que la situació és de total incertesa i que les decisions que es puguin prendre potser no es podran posar en pràctica si no es compleixen les previsions de les desescalada. A més, en referència a actes de festes majors i als serveis, van lamentar-se que seran deficitaris perquè caldrà limitar aforaments i hi haurà sobrecostos derivats de les mesures sanitàries.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: