Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC aposta per mesures que afavoreixin la mobilitat sostenible i la millora de l’espai públic

Els comuns lamenten que ‘Vilafranca no disposi encara d’un Pla de Mobilitat sostenible’, i insisteixen que ‘cal actuar des de l‘Ajuntament amb urgència’ per ‘respondre a les exigències de salut, d’economia i de sostenibilitat’.

Demanen que tots els grups municipals acordin ‘un programa d’acció a curt i mitjà termini que garanteixi l’ús responsable de l’espai públic, donant prioritat a les persones, i a una mobilitat interna i externa sostenible, col·lectiva i pública’.

Vilafranca en Comú vol garantir la distancia entre persones per a evitar el contagi a l’espai públic eixamplant les voreres, augmentant la xarxa de carrers per a vianants i provisionalment ocupant tota l’amplada d’alguns carrers per permetre als vianants circular també per la calçada. També insisteixen en la necessitat d’identificar una xarxa de carrers per a vianants, uns eixos cívics, que permetin moure’s per tot Vilafranca i comuniquin els barris de la vila. Proposem facilitar espai per a fer cues en els carrers davant dels comerços i establiments per complir amb les normes de distancia física. Creiem que s’ha d’abordar la millora del servei de bus urbà, reorganitzant i diversificant els itineraris, augmentant la freqüència i replantejant el sistema de tarifes per a incrementar-ne l’ús.

D’entre les mesures proposades a la Moció de Vilafranca en Comú al darrer Ple i aprovada per unanimitat, diuen, ‘algunes potser poden ser transitòries, però d’altres ja hauran de ser permanents i han de ser l’inici d’un model que prioritzi la salut com a raó principal de la vida urbana’. Demanen ‘un compromís de l’equip de govern per portar a terme aquestes i altres mesures necessàries per afavorir la mobilitat en aquests temps’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: