Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El CCAP demana canvis legislatius perquè el món local pugui ser clau en la recuperació

El CCAP demana canvis legislatius perquè el món local pugui ser clau en la recuperació

El dijous de la setmana passada es va celebrar telemàticament Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

En primer lloc van prendre possessió del càrrec la nova consellera de la CUP, Alba Mitjans, regidora del Pla del Penedès, i la nova consellera del PSC, Cristina de la Cruz, regidora de Sant Sadurní.
Tot seguit es va donar compte de la liquidació del pressupost de l’exercici 2019 del Consell Comarcal i del Consorci de Promoció Turística del Penedès. Carles Morgades, president de l’Àrea, va explicar que els dos pressupostos es tanquen amb un romanent de 665.744 € i 27.910 € respectivament. Morgades va dir que, si l’Estat ho permet, els romanents es faran servir per aprovar mesures socials i econòmiques per pal·liar els efectes de la COVID.
El Ple també va portar a aprovació l’expedient de modificació del pressupost de 2020 per incorporar majors ingressos per valor de 142.238 €, provinents de la Generalitat, per destinar-los a Serveis Socials bàsics, ajuts d’urgència social i atenció a la dependència. També es proposava destinar un romanent de Tresoreria de 19.700 € a l’adequació del local que el Consell Comarcal ha llogat per ubicar-hi els Serveis Tècnics comarcals. Aquesta proposta es va aprovar amb els vots a favor dels grups de Junts x Catalunya, ERC, el PSC i Entesa, i amb l’abstenció del grup de la CUP.
Un altre punt va ser l’aprovació de les bases reguladores per a l’atorgament d’ajuts de menjadors a l’alumnat d’ensenyaments obligatoris, de segon cicle d’educació infantil i de centres d’educació especial, per al curs 2020-2021. Albert Tort, president de l’Àrea i conseller comarcal d’Ensenyament, va explicar que la convocatòria s’ha retardat per la crisi de la COVID i el període de sol·licitud començarà l’1 de juny, per a l’alumnat que continua al mateix centre educatiu, i l’1 de juliol, per a l’alumnat de nova matriculació. Aquest punt es va aprovar per unanimitat de tots els grups.
Cap al final del Ple el conseller d’Entesa, Rafael Berlanga, va presentar una moció proposada pel seu grup i ampliada i consensuada en Junta de Portaveus per tots els grups. La moció recull reivindicacions i propostes per afavorir la recuperació social i econòmica des del món local.
Entre d’altres, la moció aprovada per unanimitat del plenari demana que l’Estat aprovi un Pla de liquiditat extraordinari per als ens locals, destinat a la recuperació social i econòmica dels municipis, i que el Govern de la Generalitat aprovi un Pla de reconstrucció social i econòmica que defineixi les inversions previstes i impulsi actuacions normatives, econòmiques i de tot tipus per protegir els col·lectius més vulnerables i per impulsar sectors vitals com les PIME, l’economia social o els autònoms.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: