Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Susanna Mérida renuncia a l’acta de regidora en el primer ple telemàtic de Sant Sadurní

Susanna Mérida renuncia a l’acta de regidora en el primer ple telemàtic de Sant Sadurní

Mérida, que deixa l’Ajuntament per motius professionals després de 13 anys, va estrenar-se com a regidora socialista l’any 2007. Va formar part del govern entre els anys 2011 i 2014 i va ocupar l’alcaldia, sent la primera dona alcaldessa al consistori sadurninenc, durant un any. El seu lloc com a portaveu al grup municipal l’ocuparà Pedro Campos.

Aquest dimarts es va celebrar el primer ple telemàtic de l’Ajuntament de Sant Sadurní. Davant la situació de crisi sanitària de COVID-19 i per tal de preservar les mesures de protecció i prevenció sanitàries, l’alcalde i els portaveus de les formacions polítiques van assistir a la sala de plens, mentre la resta de regidors i regidores van participar-hi a distància.

A l’inici de la sessió es va guardar un minut de silenci en record de les víctimes de la pandèmia. Seguidament, es va resoldre el tràmit per tal que el ple i les properes sessions dels òrgans col·legiats de l’Ajuntament puguin celebrar-se telemàticament. La primera part va ser bàsicament de tràmit per resoldre l’aprovació de diversos procediments en relació a les factures i les liquidacions de la Casa dels Avis.Els grups de l’oposició van mostrar la seva unitat i suport al govern en la gestió de la crisi i l’especial cura que s’ha de tenir amb la gent gran, però van votar en contra per mostrar el rebuig a la decisió de l’encomana del servei de la residència a l’empresa SUMAR.

Per unanimitat es van estimar les al·legacions i es van aprovar definitivament les contribucions especials de les futures obres d’urbanització del Passatge Santa Eulàlia. També van superar el tràmit, amb el suport de tots els grups, les qüestions en relació a la delimitació dels termes municipals de Sant Sadurní i Gelida, i l’aprovació provisional del pla especial de Cal Mota, per a l’adaptació de les edificacions a l’ús hoteler i de celler de criança. El govern d’ERC i Junts per Sant Sadurní va obtenir el vot favorable del PSC i En Comú per aprovar la segona pròrroga del contracte de gestió del servei de la deixalleria municipal. També va veure llum verda l’aprovació de l’expedient per a la contractació del servei de neteja d’escoles i edificis municipals.

Després de donar compte dels decrets d’emergència, els d’alcaldia i els acords de la Junta de Govern, es va obrir un ràpid torn de mocions.
La CUP prèviament havia retirat una moció en relació a la Casa dels Avis després que s’hagi consensuat la creació d’una comissió d’anàlisi de la crisi sanitària a la residència. L’alcalde Josep Maria Ribas va intervenir per donar detalls sobre la darrera hora del centre, on ja s’hi han realitzat més de 200 proves a les persones residents i treballadors, per tal de fer un seguiment dels casos i minimitzar els contagis. I també va apuntar que, una vegada es normalitzi la situació, serà el moment per avaluar la gestió amb tots els agents implicats.

Aquesta especial sessió plenària va finalitzar poc minuts abans de les 10 del vespre, després de més de tres hores de durada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: