Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Socialistes de la Vegueria exigeixen les inversions necessàries per desenvolupar el territori

Els representants de l’Alt i Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia reclamen més inversions en Sanitat, Educació i Mobilitat.

Aquest dilluns a la tarda, la seu del PSC a Vilafranca acollia una roda de premsa de diferents representants socialistes de les quatre comarques que conformen la Vegueria per valorar el grau d’inversions previstes pel territori en la proposta de Pressupostos de la Generalitat. El primer secretari del PSC de la Federació Penedès – Garraf, Juan Luis Ruiz, començava la seva intervenció titllant d’insuficients les inversions i expressant que el territori se sent menystingut pel govern de la Generalitat. Afegia també que hi ha hagut una rebaixa d’un 64% del pressupost des de l’època del tripartit, l’any 2010.
El Secretari de l’Organització del PSC de l’Alt Penedès Garraf i regidor de Sant Martí Sarroca, Albert Tort, parlava d’inversions concretes que es van fer fa 10 anys i que es tradueixen en Fer Penedès. Un exemple va ser la C-15.
A la roda de premsa també van intervenir representants del Garraf, Baix Penedès i Anoia.
L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes i presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Abigail Garrido, recordava que els principals reptes de la seva comarca eren la sanitat i l’educació, les quals no estan recollides als pressupostos actuals. També reclamen una rebaixa en els preus dels peatges.
Pel que fa al Baix Penedès, la Coordinadora Comarcal del Baix Penedès i alcaldessa de Cunit Dolors Carreras, comentava que la seva comarca és la que té més projecció de creixement i això provoca una problemàtica als diferents municipis en temes de seguretat, sanitat i educació. En educació tenen el problema de la ‘matrícula viva’ i com a conseqüència no tenen cabuda per a cap alumne més.
Finalment, l’Anoia no surt tan mal parada en inversions però totes elles són de manteniment sobretot en ferrocarril, tal i com explica el Primer Secretari del PSC a l’Anoia, Francisco Guisado. Des de l’Anoia es queixen que no s’ha invertit per a posar solució en un dels punts negres de la xarxa viària de Catalunya, la carretera B224.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: