Dijous, 25 de Febrer de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Només 15 carrers de Vilafranca tenen nom de dona

Aquest dissabte al matí Òmnium Alt Penedès organitzava una caminada pels carrers de Vilafranca per observar la poca visibilitat que hi tenen les dones.

L’acte es convocava amb motiu de del Dia Internacional de les Dones i consistia en una caminada sota el títol d’’On són les dones? Noms de carrers a Vilafranca’. Aquesta activitat la conduïen membres del col·lectiu Feminal Debat, un grup de debat feminista integrat per dones, que gestiona un club de lectura. En aquesta ocasió van planificar un acte mixt obert també a la participació dels homes que consistia en anar passejant per els diferents barris de la vila on hi ha carrers amb noms de dona. Són pocs els carrers femenins. Del centenar que tenen noms de persones només 15 són de dones. Per exemple la plaça d’Assumpció Domènech, al barri de Sant Julià. Allà la membre de Feminal Debat, Griselda Mata, detallava l’escassa presència femenina en el nomenclator.
Els noms femenins dels carrers de Vilafranca són de dones molt diverses, des de propietàries, com l’Amàlia Soler, a beates com la Mare Ràfols. Els barris amb més presència son Sant Julià i el Poble Nou, amb 5 carrers o places cadascun.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: