Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un 8M reivindicatiu a Vilafranca

La lluita feminista en indrets on és molt difícil exercir-la i els drets de les dones treballadores van centrar els actes del 8 de març a Vilafranca.

Divendres a la tarda tenien lloc els actes centrals del Dia Internacional de la Dona a Vilafranca. Un auditori del Vinseum ple de gom a gom acollia l’acte institucional de l’Ajuntament de Vilafranca. En aquesta ocasió amb la lectura del manifest i una conversa posterior entre la periodista penedesenca, Txell Feixas i l’activista afganesa, Nàdia Ghulam. L’acte el va obrir la regidora d’Igualtat, Montse Arroyo i el va cloure l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero. La regidora explicava que l’acte institucional d’enguany volia posar de relleu les greus desigualtats que pateixen les dones en determinats indrets del món.

Txell Feixas apuntava, sense desmerèixer les reivindicacions del món occidental, que hi ha països on no es poden ni reivindicar els drets de les dones.

I l’activista Nàdia Ghulam, amb un missateg molt clar, va donar veu a les dones que no poden fer sentir la seva veu.

Gairebé a la mateixa hora i fora del Vinseum, a la plaça Jaume I, el Comitè 8 de Març de Vilafranca, junt amb l’Esquera Independentista, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i la Ruda organitzaven una manifestació reivindicativa. Abans van estar fent un taller per realitzar pancartes. La membre del Comitè 8M de Vilafranca, Clara Sant, destacava que enguany es volia llençar un missatge per un feminisme de classe i un treball i uns sous dignes per a les dones.

Desprès dels missatges que van oferir els representants dels diferents col.lectius convocants, es va iniciar des de la plaça Jaume I una manifestació pels carrers del centre de la vila en la que hi van participar més de duescentes persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: