Diumenge, 25 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Hospitals del Consorci comencen el trasllat de pacients del sociosanitari a hotels

Aquest dimecres l’Hospital Comarcal hauria ingressat 13 persones més que ahir i serien un total de 57 persones amb afectacions respiratòries. A banda s’ha fet una reorganització de diversos serveis.

Segons el comunicat fet públic aquest dimecres al migdia per l’Àrea de Comunicació del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès Garraf, l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès té 57 persones ingressades amb malalties respiratòries, i l’Hospital Sant Camil 103. En el cas de l’Alt Penedès, es tracta d’un creixement de 13 persones més que ahir, tot i que cal recordar que no vol dir que totes siguin positius per coronavirus. D’altra banda segons el mateix comunicat, des de l’inici d’aquesta crisi sanitària han mort 5 persones a l’Hospital Comarcal i 5 més a Sant Camil. Finalment en el mateix període s’han donat 3 altes a l’Alt Penedès i 4 a Sant Camil.Així mateix els hospitals del Consorci es troben en plena adaptació a la nova situació provocada per el Covid-19. Seguint les indicacions del Cat Salut s’ha decidit iniciar el trasllat de pacients de l’àrea sociosanitària de l’Hospital Sant Camil a l’Hotel Melià Sitges. Aquest dimecres s’ha fet un primer trasllat de 20 pacients, i la previsió és arribar als 40.
La intenció és donar una major seguretat a aquests pacients per evitar possibles contagis, i en segon lloc poder alliberar espais de l’hospital per acollir malalts amb patologies respiratòries.
D’altra banda fruit d’aquest procés de reorganització i amb l’objectiu de donar major seguretat i comoditat a les dones embarassades que han de donar a llum s’han unificat les àrees de parts dels dos Hospitals.
A partir de divendres dia 27 i provisionalment no hi haurà àrea de parts a Sant Camil, i les dones del Garraf i Alt Penedès hauran d’acudir a l’Hospital Comarcal de Vilafranca per donar a llum. Es disposa d’una planta aïllada i preparada per acollir les dones i els seus nadons.
Tot i aquest canvi, Sant Camil seguirà atenent urgències de ginecologia i obstetrícia. I els dos hospital seguiran atenent urgències pediàtriques amb el recolzament de Sant Joan de Déu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: