Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Àltima extrema les precaucions a tots els serveis funeraris del Penedès i el Garraf

Àltima extrema les precaucions a tots els serveis funeraris del Penedès i el Garraf

Segons un comunicat, Àltima està intensificant les mesures a les comarques del Penedès i el Garraf per adaptar-les a les circumstàncies excepcionals arran de la pandèmia de Covid-19.

L’empresa vol evitar el risc de contagi entre els usuaris però també entre el personal funerari, ja que «és imprescindible que la companyia pugui seguir prestant aquest servei essencial». Àltima també alerta de «la manca de materials i equipaments EPI per poder seguir prestant el servei amb les màximes garanties davant l’emergència sanitària actual».

En aquests moments, l’empresa ha ampliat les restriccions a tots els centres del Penedès i el Garraf, també als principals de Vilafranca, Vilanova i Sitges, que romanen tancats al públic.

Es prioritza l’atenció telefònica per a totes les tramitacions, limitades exclusivament a les gestions essencials per poder prestar el servei funerari. L’empresa funerària no permet en cap cas la celebració de cerimònies i en recomana l’ajornament fins passat l’estat d’alarma i, en cas de defunció per Covid-19, un cop superada la quarantena d’almenys un mes per part de la família. Pel que fa a les vetlles, actualment només es poden celebrar als centres de Vilafranca, Vilanova i Sitges limitades a mitja hora de durada i a l’assistència d’un màxim de cinc persones. En el cas dels difunts per coronavirus, s’impedeix la vetlla. Així mateix, i tal i com estipulen les autoritats sanitàries, no es pot practicar cap condicionament al difunt, per la qual cosa és obligatori que el fèretre es mantingui tancat en tot moment.

Unes condicions que es poden veure modificades en funció de l’evolució de la situació per poder fer front a tots els serveis.

Davant la impossibilitat de poder retre el comiat necessari en aquests moments, Àltima ha habilitat un telèfon d’assistència psicològica per a totes les famílies que ho necessitin, un servei coordinat per un equip de professionals, gratuït i personalitzat.

Més informació

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: