Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acull unes jornades emmarcades en el projecte AgroBioHeat per promoure la biomassa

L’objectiu d’aquest projecte és promoure solucions sostenibles per a crear calor fent servir la biomassa.

Aquest dimarts a la tarda la sala Incompany de l’Enològica acollia la primera de les tres jornades que es fan a Vilafranca aquesta setmana dins del projecte de la Unió Europea AgroBioHeat per a presentar bones pràctiques relacionades amb sarments de les vinyes. L’objectiu d’aquest projecte és promoure solucions sostenibles per a crear calor fent servir la biomassa.

Des d’AgroBioHeat fan trobades internacionals a diferents països per presentar el projecte i parlar dels casos d’èxit com són els de Vilafranca i les seves Vinyes per Calor.

A l’acte d’aquest dimarts era present la regidora de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, que va donar la benvinguda a la trobada internacional. Montserrat, en nom de l’ajuntament, es mostrava satisfeta perquè acollir aquestes jornades vol dir ser reconeguts com a exemple de sostenibilitat.

Aquest dimarts i dimecres la trobada pretenia donar a conèixer el projecte i dijous es fa un workshop i visites de camps per a veure el desenvolupament del projecte d’instal·lació de la caldera de biomassa a La Girada o a les modernes instal·lacions del celler Familia Torres, inclosa la seva caldera de biomassa. A Les jornades estan participant fins a 9 països europeus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: