Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una performance i una conferència per parlar del feminisme a centreamèrica pel 8M a Vilafranca

L’acte institucional serà el dia 9 de març amb una conferència per tal de parlar sobre el feminisme a l’amèrica llatina i centrat en Nicaragua amb l’activista Magaly Castillo.

La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, ha presentat els actes que s’organitzen des de l’Ajuntament de cara a la celebració del Dia Internacional de les Dones. Acompanyada de la tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament i de dues representants d’entitats que col·laboren en alguna de les activitats organitzades entre el 2 i el 21 de març, Arroyo ha volgut posar en valor la feina que es fa des de l’administració desenvolupant el Pla per la Igualtat, com el suport de diverses entitats i associacions. En aquest sentit ha remarcat que s’ha fet molta feina, però que encara en queda molta per fer per poder arribar a una igualtat real entre dones i homes.
De les diferents activitats que s’organitzen, en destaca per exemple la performance que s’ha preparat per el dissabte dia 7 a la plaça de la Vila, A partit de les 7 de la tarda es podrà veure la performance-espectacle ‘Harta’, del col·lectiu Dona Cançó.
L’acte institucional de l’Ajuntament es farà però el dilluns dia 9, amb una conferència a les 7 de la tarda a l’Escorxador per parlar del feminisme i el moviment de les dones joves a l’Amèrica central. La nicaragüenca Magaly Castillo, que ha hagut de sortir del seu país a causa de la seva militància feminista serà l’encarregada d’oferir la xerrada.
El dia 8 pròpiament hi ha prevista una nova edició del Homenatge Carme Alomà, que organitzen els Xicots de Vilafranca al seu local social, i que enguany reconeixerà la tasca de Elisabeth Olmos. Com és habitual al migdia hi haurà actuació castellera amb construccions fetes per dones dels Xicots i dels Castellers de Barcelona. A la tarda al local de l’Associació de Veïns i Veïnes de les Clotes hi haurà poesia amb veu de dones.
Entre les diverses propostes hi ha també el tradicional sopar de les Dones, que ja té confirmades més de 230 reserves i que es farà el 13 de març al Casal. El dissabte 14 hi haurà dies propostes culturals, una al migdia a la biblioteca Torras i Bages per a un públic familiar amb un espectacle de contacontes; i posteriorment per a joves a partir de 18 anys Magaly Castillo oferirà un monòleg titulat ‘La luz entre las piernas’ a la Nau.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: