Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ARC atorga ajuts a tres empreses de la comarca per millorar la gestió dels residus

L’Agència de Residus atorga ajuts a 55 empreses amb seu a Catalunya per un valor total de més de 3 milions d’euros. D’aquests diners, prop de 255.000 € es repartiran entre 3 empreses de l’Alt Penedès.

Els ajuts el rebran un total de 55 empreses, i en total representen més de 3 milions 200.000 euros que han de servir per que aquestes empreses tirin endavant projectes de prevenció, preparació per a la reutilització i reciclatge de residus industrials millorant el comportament ambiental de les empreses en matèria de gestió de residus.
Els projectes subvencionats s’adrecen a diferents processos, des de la prevenció en el mateix procès productiu, a la preparació per a la reutilització i reciclatge de residus, la modificació de processos per poder admetre materials reciclats com a matèria primera del procès, i projectes d’R+D per a la prevenció de residus i pel reciclatge en origen dels residus industrials. També s’hi contemplen el dissenys de prototips i projectes pilot per millorar els processos productius i la substitució de matèries primeres amb residus i materials reciclats.
De les 55 empreses que rebran els ajuts, tres tenen seu a l’Alt Penedès, i en total rebran uns 225.000 euros en ajuts. D’una banda ‘Celulosa industrial de Alto Ter’ ubicada a Sant Sadurní, rebrà 100.000 € per a la reducció de residus de preparació de pasta, per tant fent prevenció en el mateix procès productiu. D’altra banda, ‘Gersa 2010’ ubicada a Olèrdola, rep gairebé 82.000€ per a una planta de triatge de residus industrials, en el marc dela preparació per a la reutilització i el reciclatge. Finalment, ‘Industrias Bolcar’ situada a Vilobí, rept prop de 43.900€ per a un projecte d’R+D per la prevenció de residus, amb la voluntat d’implementar tecnologies més netes en els processos de fabricació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: