Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Carnaval de Vilafranca estarà ambientat en els Jocs Olímpics i començarà el 20 de febrer

Aquest any s’ha presentat un conte sobre els personatges de la Cort que es repartirà per les diferents escoles de la vila.

Aquest dimarts al vespre la Comissió de Carnaval acompanyada del regidor de Cultura de Vilafranca, Ricard Rafecas i de representants del Casino Unió Comercial, van presentar els actes del Carnaval 2020. Un Carnaval que s’iniciarà el proper 20 de febrer, dijous gras, amb l’arribada del Rei Carnestoltes XIIè i I de Vilafranca i la seva cort. Aquell mateix dia a la nit es farà el Curtnaval el festival de curtmetratges que enguany ha incrementat els participants. Fins al dia 28 tindran lloc un seguit d’actes destacats com són l’escorreguda de bars i ball de gala el dia 21; les matinades al mercat i el carnaval infantil a l’endemà; la vetlla de sa majestat el Rei Carnestoltes el 25 de febrer i l’enterro el dimecres de cendra. Aquest any, tal i com explica un dels dissenyadors del cartell i membre de la Comissió de Carnaval Javi Gutiérrez, la temàtica que inspira la festa seran els Jocs Olímpics. A més, aquest any s’ha presentat un conte sobre la Cort que es repartirà per les diferents escoles de la vila.
El conte explica qui és i què fa cada personatge de la Cort i ha estat dissenyat pel Javi Gutiérrez i la Mariona Ríos. A banda de repartir-se a les escoles, el llibre també es pot trobar dissabte 22 durant el Carnaval infantil.
Aquest any també s’ha traslladat la cançó de la Despertada a les escoles perquè els infants la treballin a classe i la puguin cantar dissabte de Carnaval Infantil.
El dia 28, per acabar amb els actes de Carnaval, tindrà lloc la Rua de Resurrecció en la que s’esperen 2800 persones i en la que participaran 30 carrosses i 10 comparses.
En referència a la Rua i a la polèmica sobre les músiques sexistes, el regidor de cultura va explicar que l’ajuntament de Vilafranca únicament fa una recomanació perquè les carrosses i comparses no facin servir temes amb lletres masclistes.
Per la seva banda, la Comissió de Carnaval va recordar que ‘per Carnaval NO tot s’hi val’ referint-se a les agressions sexistes que sovint es produeixen en actes festius.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: