Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC, CUP i VeC critiquen el procés per refer el text del pla urbanístic del Carrer del Comerç

Representants dels tres grups municipals de l’oposició han convocat una roda de premsa per valorar l’aprovació de la modificació del POUM en l’àmbit del Carrer del Comerç.

Modificació que es va aprovar en el darrer ple municipal d’aquest desembre. La republicana Mònica Hill, a banda de valorar negativament el resultat final, va fer èmfasi en criticar la manca de compliment del compromís adoptat en sessió plenària per part del regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, d’informar als grups de l’oposició del procés per elaborar el text refós.
Hill assenyala que gràcies a l’acció de l’oposició Vilafranca ha guanyat un aparcament de propietat pública i la retirada d’un 20% de sostre addicional.
Ramon Arnabat de VeC lamenta que el govern no hagi aprofitat l’oportunitat que suposava la suspensió de la Comissió d’Urbanisme per millorar el projecte. Assenyala que obligats per la Generalitat s’ha retirat la proposat del carrer Comerç com a espai lliure agregat.
Arnabat apunta que s’ha hagut de buscar noves zones verdes dins dels blocs d’habitatge que seran de difícil utilització pública.
Finalment i en matèria d’habitatge, el representant de la CUP Chus Magallón considera que Vilafranca no necessita 900 nous habitatges, tenint en compte que n’hi ha 1.000 de vuits a la ciutat.
Des dels tres grups de l’oposició també es critica que per l’elaboració del text refós el govern no hagi contactat amb els veïns i col·lectius que havien presentat al·legacions al projecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: