Diumenge, 28 de Febrer de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PdeCAT del Penedès es posiciona en contra de la planta asfàltica de Pacs

La Federació del partit fa costat als ajuntaments de Pacs i Les Cabanyes refusant el projecte i reclamant la finalització del Pla Territorial que hauria de definir les prioritats del Penedès.

Dijous al vespre a l’Ajuntament de Pacs es va voler per part del PDeCAT del Penedès mostrar el suport als ajuntament de Pacs i de Les Cabanyes en contra del projecte per ubicar una planta asfàltica a les instal·lacions de la cantera de Cales de Pachs. Així, l’alcaldessa de Pacs, Montse Mascaró, i l’alcalde de Les Cabanyes, Agustí Vallverdú van estar acompanyats d’alcades i caps de llista de diferents municipis del territori per tal de refermar el compromís també des del partit de mostrar-se contrari a aquest projecte.
Montse Mascaró va obrir l’acte recordant el que ja ha estat explicant aquests darrers dies en relació a mostrar-se des de l’ajuntament i des del primer moment contraris a la instal·lació d’una planta de fabricació d’aglomerat asfàltic. En el mateix sentit l’alcalde de les Cabanyes explicava després que van buscar el màxim de complicitats i suports amb entitats i associacions del territori per oposar-se al projecte. Tot i que físicament s’ubiqui a Pacs, per proximitat un dels municipis més afectats seria Les Cabanyes, ja que el nucli urbà estaria a poc més de 300 metres de la planta.
Des de la Federació Penedès del PDeCAT es va voler mostrar el suport a aquests dos municipis, i de fet al territori en general per tal de preservar la identitat del territori.
Jaume Casañas, president de la Federació refermava que són molt sensibles a tot el que pugui alterar l’equilibri del territori, i en aquest sentit demanaven una vegada més que s’acabi el pla territorial del Penedès que fa 10 anys està pendent.
Tant Pacs com Les Cabanyes ja han aprovat en sessió plenària mocions contràries a aquest projecte, i en les properes setmanes se n’aprovaran a la majoria de municipis del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: