Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP ha aprovat un pressupost d’11’6M€ que incorpora el FEDER per l’eficiència energètica

El punt més destacat del ple ordinari que s’ha celebrat aquest dijous al Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha estat l’aprovació del pressupost de l’entitat.

Un pressupost que el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, qualifica d’equilibrat i continuista, perquè es vol continuar garantint serveis als ajuntaments. I per això es reforça l’equip tècnic amb un servei continuat d’assistència tècnica.
Un pressupost molt superior al que es va aprovar inicialment l’any passat. En concret s’ha passat dels 7’5M€ del pressupost inicial del 2019, als 11’6M€ del 2020. Tot plegat per la incorporació dels fons europeus FEDER per un projecte d’eficiència energètica que coordina el Consell Comarcal, en el que hi participen molts ajuntaments de la comarca i que compta amb un pressupost de 3M€.
ERC es va abstenir, agraint la voluntat del conseller d’hisenda Carles Morgades, de facilitar el diàleg, valorant de forma positiva l’increment salarial dels treballadors, però recordant el seu posicionament contrari a l’increment de cost del cartipàs de l’equip de govern. Per la seva banda la CUP va votar en contra, considerant que no se’ls va oferir la possibilitat d’entrar a debatre el contingut del pressupost, i remarcant que caldria que tingués més dotació en partides socials.
D’altra banda en el darrer apartat del Ple es va aprovar, per unanimitat, una moció de rebuig a la instal·lació d’una planta asfàltica a pedrera de Cales de Pachs. Tot i saber la voluntat de l’empresa de retirar el projecte, es va voler recalcar que és una instal·lació que no es vol ara ni en el futur.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: