Dilluns, 10 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Òmnium presenta a Vilafranca la campanya ‘Jo m’inculpo’ i convida la ciutadania a participar-hi

Amb aquesta campanya Òmnium vol fer visible el rebuig de la societat a la condemna i posar en relleu que els fets que s’imputen als condemnats eren un exercici de drets fonamentals.

Ja fa alguns dies que Òmnium ha engegat arreu del territori català la campanya ‘Jo m’inculpo’, que te per objectiu mostrar el rebuig explicit de la ciutadania a la sentència que es va conèixer a primer d’octubre que ha condemnat a presó els líders polítics i socials en el judici contra el procés.

En una sala Muriel Casals que estava plena de gent es va fer l’explicació de què es pretén amb la campanya i del seu funcionament. Xavier Antich, membre de la junta d’Òmnium, va explicar que la intenció és que la ciutadania reconegui a nivell personal que va participar de la concentració del 20 de setembre i en el referèndum de l’1 d’octubre, que són les bases sobre les que se sustenta la sentència condemnatòria per sedició. D’aquesta manera pretenen posar en relleu la injustícia de la condemna i el fet que es tractava de l’exercici de drets fonamentals.

Antich recordava que ja es va fer una acció similar en el cas del sentència del 9N, però en aquell cas es va fer una recollida de 6.000 autoinculpacions i es van presentar de manera conjunta, per la qual cosa el jutjat també les va desestimar de manera conjunta. Ara es vol que siguin accions a nivell individual i que per tant s’hagin de resoldre i respondre als ciutadans de manera individual.

Al Penedès la crida és per aquest dimecres, a 2/4 de 9 del matí davant dels jutjats de Vilafranca, per tal que tots els veïns de la comarca que vulguin auto inculpar-se presentin la seva sol·licitud.

Dilluns al vespre l’advocat Carmel Carrillo i el membre d’Òmnium Xavier Antich van explicar com funciona aquesta acció i es van facilitar també els documents per tal de presentar-se al jutjat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: