Dissabte, 19 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Divendres es presenta “Coses sublims”, l’obra guanyadora del III Premi Anna Maria de Saavedra

Divendres es presenta “Coses sublims”, l’obra guanyadora del III Premi Anna Maria de Saavedra

El llibre de la filòloga i professora Agnès Esquirol consta de tres històries d’una gran riquesa i consistència literària, i va ser l’obra guanyadora de la tercera edició d’aquest premi.

La filòloga i professora de Sant Joan de Mediona, Agnès Esquirol, presentarà aquest divendres, a les 8 del vespre, a la sala d’actes del Consell Comarcal, el recull de contes ‘Coses sublims’ amb el qual es va proclamar guanyadora de la tercera edició del Premi Anna Maria de Saavedra, instituït per La Cultural Llibreria i Edicions i Propostes Culturals Andana amb l’objectiu d’ajudar a publicar i difondre la primera obra de creació literària a un autor novell resident a l’Alt Penedès. Aquest guardó compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i del Consell Comarcal.
Els tres contes que integren el volum ‘Coses sublims’ evidencien la capacitat d’Agnès Esquirols de tractar, amb minuciositat i delicadesa, temes d’una gran complexitat existencial i emocional com són ara la malaltia de l’Alzheimer o les obsessions, així com d’oferir una imatge, entre tendra i humorística, de la infantesa. De tot plegat en resulta una obra consistent i plena de vida, ben allunyada de tòpics i estereotips. Una obra, doncs, que traspua sensibilitat, sense caure en el sentimentalisme o el melodrama. Es pot dir, doncs, que l’autora de Sant Joan de Mediona ha superat amb escreix el repte de convertir en literatura uns temes que, tot i formar part de la quotidianitat, no són gens fàcils de plasmar en forma d’uns relats que, a més, tinguin una consistència, una maduresa literària i una riquesa de matisos –una barreja d’ironia, tendresa i humor- tan grans com les que exhibeix Esquirol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: