Diumenge, 28 de Febrer de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC ha organitzat una conferència-debat per parlar de l’aigua i de la crisi climàtica

Amb la participació de Toni Mestres i Quim Pérez es va fer una conferència-debat que va permetre parlar del canvi climàtic i veure quina afectació pot tenir sobre l’aigua.

L’Escorxador va acollir dimecres a la tarda aquest acte organitzat per Vilafranca en Comú i que volia servir per posar sobre la taula la crisi climàtica a la que ens estem encaminant, i quins efectes pot tenir sobre un bé tant necessari per la vida com és l’aigua. Per parlar-ne es va convidar Toni Mestres, físic i meteoròleg i divulgador científic; i Quim Pérez, membre d’Aigua és Vida i Ecologistes en Acció. Precisament Pérez explicava abans de la conferència, que considerava important poder parlar d’aquestes dues qüestions que van molt relacionades. A ningú se li escapa que l’aigua és primordial i imprescindible per la vida, i se’ns dubte el canvi climàtic l’afectarà. Des del seu punt de vista, una de les primeres accions que s’haurien de fer és gestionar l’aigua de manera pública.

Cal ser conscients que canvis en els petits hàbits de consum a nivell particular poder ajudar també a alentir els efectes del canvi climàtic.

Toni Mestres per la seva banda, matisava que no es pot parlar de crisi climàtica, ja que en tot cas el que hi haurà és una crisi humana per la dificultat per adaptar-se a un canvi climàtic que s’accelera a causa de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. El clima sempre ha anat canviat, però ara ho fa de manera més ràpida.

No obstant, Mestres explica que petites modificacions en la manera com gestionem els nostres recursos i com consumim, poden ajudar a alentir aquesta acceleració. Pel que fa a l’aigua, Mestres apuntava que n’hi ha suficient per viure, però cal aprendre a fer-ne una millor gestió.

Pérez i Mestres van oferir les seves explicacions en un primer moment, i després va poder obrir un intercanvi d’opinions amb els assistents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: