Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Òmnium ha presentat a Vilafranca el llibre «Ho tornarem a fer» de Jordi Cuixart

La seu de l’Alt Penedès, al carrer dels Banys de Vilafranca, acollia aquest dimecres al vespre la presentació del llibre escrit pel president d’Òmnium des de la presó.

Xavier Antich, membre de la junta nacional d’Òmnium Cultural i Mercè Barceló, catedràtica de Dret constitucional han participat a l’acte que estava moderat per la periodista Mònica Hernández.
L’acte el va iniciar el president de l’entitat a l’Alt Penedès, Jordi Parellada, demanat als ponents si podien avançar com es preveu la sentència del Tribunal Suprem. També va remarcar la ‘poca sensibilitat’ per no dir paraules més gruixudes de l’anunci aquest mateix dimecres de deixar només 6 hores a Jordi Cuixart, per anar a veure el naixement del seu fill.
Xavier Antich, recomana la lectura del llibre per dues raons principals. Primer per conèixer les reflexions d’una persona injustament tancada a la presó durant dos anys, i el segon per el missatge de radicalitat democràtica que ofereix.
D’altra banda tant el Xavier Antich com la Mercè Barceló es van mostrar convençuts que la sentència serà molt dura en la mesura que els acusats continuen a la presó.
Mercè Barceló destaca del llibre de Cuixart el fet que fa una crida a la ciutadania per deixar de ser súbdits i passar a ser ciutadans.
També diu que els ciutadans han de ser capaços de tornar a trobar un 1 d’octubre.
Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, transforma en el seu llibre la tristesa i la grisor d’una cel·la en el millor altaveu de la lluita compartida per l’autodeterminació i els drets humans. Com va destacar Mònica Hernández, el llibre ‘Ho tornarem a fer’ és un text, emocionat i rigorós, on fa una crida a perdre la por i a la desobediència civil.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: