Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La segona edició de la Sardana Groga tindrà lloc el 23 d’agost a les places Jaume I i de l’Oli.

L’objectiu de la Sardana Groga és donar suport als presos polítics catalans i fomentar que la sardana sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

L’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Julià i la secció Escola de sardanes del mateix barri, acompanyats de músics de la que serà la Cobla i dels Músics per la Llibertat, han presentat en roda de premsa la segona edició de la Sardana Groga. A diferència de l’any passat, que es va ballar al campanar de Santa Maria, enguany s’ocuparan les places de Jaume I i de l’Oli. El president de l’Associació de Veïns i Veïnes, Lluis Montané, explicava en nom de l’entitat que el fonament del seu vincle amb aquest tipus d’activitats és la defensa de la cultura catalana, la llengua i la justícia social. La Sardana Groga va néixer amb un doble objectiu: donar suport als presos polítics catalans i fomentar que la sardana sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Com l’any passat, els Músics per la Llibertat estan convidats per tocar a l’inici i al final de l’acte. En nom del grup, David Miret, mostrava la satisfacció de poder-hi participar un any més.

A la roda de premsa també estava convidat el músic Marcel Caselles que s’encarrega de formar una cobla per la ballada del dia 23. Caselles destacava que la sardana ha estat sempre la música de la revolta.

L’altre gran objectiu d’aquesta ballada és promoure la candidatura perquè la sardana sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Ho explicava l’ Isabel, membre de l’ Escola de sardanes de Sant Julià.

El Joan Montserrat, membre de l’Escola de Sardanes de Sant Julià, recordava diversos motius per a justificar aquest homenatge. Entre ells, el fet que existeixen fins a 30.000 composicions per cobla, que es facin unes 3.000 activitats sardanistes l’any o que Catalunya compti amb 400 associacions, entre d’altres.

La Sardana Groga es farà el proper 23 d’agost a les 21:15h a les places de Jaume I i de l’Oli. Es ballaran dues sardanes i, en tercer lloc, es farà una sardana de germanor formant un gran llaç il·luminat amb llanternes. L’acte es tancarà amb la interpretació del Cant dels Segadors per part dels Músics per la Llibertat.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: