Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El punt lila estarà actiu del 28 d’agost a l’1 de setembre i amplia l’horari

El dispositiu de punts liles per la festa major de Vilafranca s’amplia i es complementa amb formació per a responsables de barres, balls i colles castelleres.

La regidora d’Igualtat Montse Arroyo, acompanyada per la tècnica Eva Millas, ha explicat aquest dilluns al matí el dispositiu de punts liles que ha preparat l’Ajuntament per la festa major de Vilafranca.

Hi haurà punt lila els dies 28, 29, 30 i 31 d’agost i l’1 de setembre. Els dies 28, 30 i 1, estarà situat a la Rambla de Sant Francesc, al costat de la bota del Centre Vila, de dos quarts d’una a dos quarts de sis de la matinada. Els dies 29 i 31 estarà a la zona esportiva, al costat de la carpa de Creu Roja, de dos quarts d’una a sis de la matinada. D’aquesta manera, respecte la festa major passada, s’amplia un dia la presència del punt lila i l’horari és més extens en tots els casos. El punt lila comptarà amb un equip de quatre persones. Dos estaran a la carpa i dos aniran itinerant per la vila. Aquestes quatre persones, homes i dones, aniran identificades.

La regidora destaca que el punt lila no és només un espai on adreçar-se si es pateix una agressió, sinó també un espai de sensibilització.

Durant tota la festa major també hi haurà habilitat un telèfon, el 664 848 133, per denunciar qualsevol tipus d’agressió sexista o LGTBIfòbica.

La novetat principal és que aquest any es farà formació amb els responsables de les barres, les colles castelleres i els balls de la festa major per tal de detectar qualsevol tipus d’agressió i activar el protocol en cas que sigui necessari.

La tècnica Eva Millas explica que, amb la complicitat de les persones responsables de les barres, la xarxa de gent que estarà atenta a qualsevol tipus d’agressió sexista o LGTBIfòbica s’amplia.

D’altra banda, aquest dijous es començaran a instal·lar 240 banderoles en diferents punts de la vila amb missatges contra les agressions sexistes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: