Dissabte, 15 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els premis Vinari arrenquen aquesta setmana amb els primers tastos a Vilafranca

Gairebé 950 vins participen en la setena edició dels premis Vinari, que han arrancat amb aquests primers tasts i que culminaran amb el lliurament de guardons el dia 11 d’octubre a Vilafranca.

La setena edició dels premis Vinari s’ha posat en marxa aquesta setmana amb els tastos que des de dilluns i fins divendres es fan a la seu de l’INCAVI de Vilafranca i que han de servir per fer una primera tria entre els 948 vins d’arreu de Catalunya que hi participen.

La directora dels Premis Vinari, Eva Vicens, destacava el fet que any a any la participació dels cellers ha anar creixent i que això els reforça en la seva idea que aquests premis tenen el recolzament del sector.

Un jurat format per una seixantena de professionals entre sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i distribuïdors aniran fent els tastos aquesta setmana que triaran els finalistes que arribaran a un segon tast que es farà al Celler de Rubí a primers de setembre per finalitzar amb el lliurament dels premis l’11 d’octubre en una gala a Vilafranca.

En la presentació hi eren també el cap del servei de viticultura de l’INCAVi, Xoan Elorduy, el regidor de promoció econòmica Joan Manel Montfort i l’alcalde de Vilafranca Pere Regull.

Precisament Regull ha recordat que des de 2013 que es va fer la primera edició a Vilafranca, els premis sempre han tingut la capital de l’Alt Penedès com a escenari.

L’alcalde ha refermar que des de l’ajuntament es vol mantenir la col·laboració amb els Premis Vinari que manté la línia d’una aposta decidida per potenciar tot el que reforci la imatge com a capital del Vi de Vilafranca.

L’edició d’aquest 2019 dels premis Vinari ha incorporat com a novetat un sistema de puntuació digitalque permet agilitar la centralització dels resultats i també fer arribar millor als cellers participants les valoracions i consideracions dels tastadors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: