Diumenge, 8 de Desembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Kubrick inicia el 25è aniversari amb la música de Subirana i l’art visual d’Isach

La simbiosi entre la música de Roger Subirana i l’art visual de Sílvia Isach culmina en l’homenatge a ‘2001’ del 25è aniversari del cinema Kubrick.

Divendres al vespre, el cinema Kubrick de Vilafranca iniciava la celebració dels seus 25 anys de vida amb la sala plena de gom a gom. En la vetllada, però, confluïen altres celebracions. El músic vilafranquí Roger Subirana hi presentava el seu darrer disc, ‘Symbiphonic’, el desè de la seva trajectòria. I l’artista visual riudebitllenca Sílvia Isach acompanyava la presentació dels nous temes musicals de Subirana, així com alguns dels temes antics que han marcat la seva trajectòria, amb vídeoart sobre la pantalla del cinema.

El resultat va ser tota una experiència audiovisual, amb música i projeccions en directe, que permetia conèixer el bagatge musical de Subirana, acompanyat a la veu per Esther López, i el to, entre orgànic i tecnològic, del seu nou treball discogràfic.

La darrera part de la vetllada va ser el particular homenatge de Subirana i Isach a la mítica pel·lícula d’Stanley Kubrick ‘2001: una odisea del espacio’ per celebrar els 25 anys del cinema Kubrick.

Amb la col·locació d’un monòlit davant la pantalla de cinema, la part visual de la proposta adquiria una sensació de tres dimensions i permetia jugar amb les imatges projectades. Tant la música com les imatges eren completament originals, inspirades en la pel·lícula i la seva música, sobretot en l’emblemàtic tema ‘Així parlà Zarathustra’ de Richard Strauss.

La responsable de cinema Kubrick explicava que havia resultat molt fàcil treballar en la proposta amb els artistes i estava molt satisfeta amb el resultat final.

Tot i alguna dificultat tècnica, la proposta audiovisual va sorprendre i va agradar al públic reunit al cinema. Tot plegat ha estat el resultat d’un treball intens per part dels artistes i l’equip del cinema Kubrick, així com altres col·laboradors que han ajudat a fer possible el projecte.

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Feeling Rock
Les sensacions del rock, amb Josep Fleitas
21:00
Sons a cau d'orella
Havanera i cant de taverna
22:00
A les portes de Troia
Història divulgativa

Penedès Televisió

20:30
Teló de fons
L'actualitat de les arts escèniques
21:00
Músics de Vilafranca
Antoni Insensé Bertran (1859 - 1910)
21:15
Coses de salut
Diagnòstic per la imatge

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: