Diumenge, 16 de Juny de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca
El Centre Cultural i Biblioteca finalista als Premis FAD d’arquitectura 2019

El Centre Cultural i Biblioteca finalista als Premis FAD d’arquitectura 2019

Ubicat a l’edifici de les antigues escoles de Sant Sadurní, el Centre Cultural i Biblioteca de la plaça Primer Homenatge a la Vellesa ha quedat finalista als Premis FAD 2019.

Es tracta dels premis degans en arquitectura i interiorisme europeus. El Centre Cultural va obrir les seves portes el novembre de 2017.

D’entre les 616 obres presentades en aquesta edició, el jurat ha valorat en el cas del Centre Cultura i Biblioteca de Sant Sadurní la rehabilitació i ampliació d’un edifici històric modernista que sorprèn per la magnífica sensació de tranquil·litat que aporta. També considera que la intervenció destaca de manera notòria per la capacitat de control arquitectònic de la llum en la successió dels espais interiors.

Aquesta llum, tant natural com artificial, transforma l’articulació de l’edifici preexistent i la seva ampliació en un espai continu que flueix de forma natural creant la impressió que els dos cossos han sempre existit junts.

Els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, impulsats per l’arquitecte Oriol Bohigas, van néixer l’any 1958. Volien reconèixer els fruits d’aquesta incipient arquitectura contemporània, que seria tan important al món unes dècades després del seu sorgiment. Des de llavors, els Premis FAD han anat guardonant any rere any les millors obres de l’arquitectura barcelonina, catalana i ibèrica.

Enquesta

El millor pacte municipal pel bé de Vilafranca seria…

Programació

Ràdio Vilafranca

04:00
La cara B
Música electrònica amb Albert Millan i Joan Pancorbo
05:00
Cinc a la setmana
Efemèrides i música, amb Francesc Murgadas
06:00
Bona música
Programa musical

Penedès Televisió

05:00
El taller de l'artista
Santi Cabezas - fotògraf
05:15
40 hectàrees
Jordi Arnan
05:30
Teló de fons
L'actualitat de les arts escèniques

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: