Diumenge, 5 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Centre Cultural i Biblioteca finalista als Premis FAD d’arquitectura 2019

El Centre Cultural i Biblioteca finalista als Premis FAD d’arquitectura 2019

Ubicat a l’edifici de les antigues escoles de Sant Sadurní, el Centre Cultural i Biblioteca de la plaça Primer Homenatge a la Vellesa ha quedat finalista als Premis FAD 2019.

Es tracta dels premis degans en arquitectura i interiorisme europeus. El Centre Cultural va obrir les seves portes el novembre de 2017.

D’entre les 616 obres presentades en aquesta edició, el jurat ha valorat en el cas del Centre Cultura i Biblioteca de Sant Sadurní la rehabilitació i ampliació d’un edifici històric modernista que sorprèn per la magnífica sensació de tranquil·litat que aporta. També considera que la intervenció destaca de manera notòria per la capacitat de control arquitectònic de la llum en la successió dels espais interiors.

Aquesta llum, tant natural com artificial, transforma l’articulació de l’edifici preexistent i la seva ampliació en un espai continu que flueix de forma natural creant la impressió que els dos cossos han sempre existit junts.

Els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, impulsats per l’arquitecte Oriol Bohigas, van néixer l’any 1958. Volien reconèixer els fruits d’aquesta incipient arquitectura contemporània, que seria tan important al món unes dècades després del seu sorgiment. Des de llavors, els Premis FAD han anat guardonant any rere any les millors obres de l’arquitectura barcelonina, catalana i ibèrica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: