Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Des de Vilafranca en Comú volen convertir St. Francesc en La Casa de l’Hospitalitat

Ramon Arnabat ha presentat els eixos del programa de Vilafranca en Comú que estructuraran el programa electoral i els deu projectes centrals, entre ells el de la Casa de l’Hospitalitat.

Montse Romagosa i Anna Girona han explicat el projecte per convertir St. Francesc en equipaments i serveis per a les persones grans, socialment innovadors, hospitalaris acollidors i públics.
Consideren que és un projecte a curt termini perquè la vila pateix greus mancances en equipaments i serveis per a les persones grans. Mancances en nombre de places, que es tradueixen en una llista d’espera d’un mínim de dos anys per accedir a una plaça pública de Residència Assistida. I mancances també en el model d’assistència, un model que porta directament de viure a la pròpia llar a ocupar una plaça de Residència de final de vida.
Des de Vilafranca en Comú volen un nou model d’acompanyament i d’inclusió comunitària.

La Plataforma de Serveis que volen per St. Francesc constaria d’un Centre de Dia, on les usuàries hi passarien el dia i marxarien a dormir a la seva llar.

I constaria també d’unes Unitats de Convivència, la versió innovadora d’una Residència Assistida, en les quals les usuàries hi residiran i col·laboraran en les tasques de la vida quotidiana en la mesura de les seves possibilitats.

Aquest model d’equipaments i serveis ja existeix des de fa anys als països nòrdics, i ja s’està implantant al nostre país , a les terres de Girona o a Sant Sadurní, per citar dos exemples. Aquest model permet a les persones continuar formant part de la comunitat. Per això des de VeC també es destaca la centralitat de Sant Francesc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: