Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es lliuren els premis del concurs ‘És la tribu la que educa’

Una vetllada músico-literària ha sevir per donar a conèixer els guanyadors del primer ‘Concurs de Microrelats: És la tribu la que educa’

Aquest dimecres a la tarda la biblioteca Torras i Bages de Vilafranca ha acollit un acte en el que la literatura, la música i les arts plàstiques han estat les protagonistes. El Grup de Mestres de l’Alt Penedès organitzava l’acte proclamació dels guanyadors de la primera edició del ‘Concurs de Microrelats: És la tribu la que educa’.
Des del Grup de Mestres es va promoure aquest concurs tenint present el proverbi africà que diu que per educar un infant es necessita tota la tribu.
L’objectiu era afavorir un espai de relats inspirats en l’educació des d’un punt de vista molt ampli, del conjunt de la societat.
El resultat de la primera edició han estat 43 microrelats provinents d’arreu del país i de temes molt diversos. El jurat va escollir els quatre guanyadors i dos accèssits. Com a premi principal hi ha la difusió dels treballs a través dels setmanaris El 3 de vuit i la Fura, i de Ràdio Vilafranca.
Els guanyadors han estat l’Òscar Turull de Granollers amb ‘Arrels’, i el seu relat l’ha il.lustrat l’Adrian Font. Raquel Cases de Vilanova amb ‘El conte’, il.lustrat per Romina Soler.
Gisela Galí de Sant Celoni amb ‘El vestit blau’ il.lustrat per Duna Escofet. I Núria Sala de Granollers amb ‘Un mapa’ il.lustrat per la Marina Rota.
Els accèssits han estat per Montserrat Gil, de Campdevànol i per la vilafranquina Isabel Escofet.
En el transcurs de l’acte es van llegir els quatre microrelats guanyadors i els dos accèssits, alhora que els alumnes de batxillerat artístic de l’Institut Milà i Fontanals, lliuraven els originals de les il·lustracions que acompanyaran els microrelats guanyadors. A més entre lliurament i lliurament actuava el Cor Jove d’Espai de Veus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: