Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Microvi es consolida i es converteix en una referència per els elaboradors de Sumoll

La cinquena edició del Microvi, que se celebrarà entre l’11 d’abril i el 4 de maig, convidarà quatre zones vinícoles franceses i consolida l’aposta per la varietat sumoll.

Avinyonet acollirà entre l’11 d’abril i el 4 de maig una nova edició del Microvi, la cinquena ja que consolida en el que en el seu moment va ser una aposta agosarada per mirar de potenciar els petits cellers del municipi.

Com explica en l’acte de presentació que es va fer a la seu de KM0 Enoturisme Penedès l’alcalde d’Avinyonet, Oriol de la Cruz, l’objectiu era i continua sent donar a conèixer el municipi, la seva gent i els seus cellers arreu de Catalunya.

En aquesta cinquena edició des de l’organització s’ha apostat per portar a la mostra de petits cellers que es farà el dia 27 d’abril una mostra de quatre zones vinícoles de França. Concretament de Provença, Borgonya, Beaujolais i Rosselló.

Se’ns dubte la mostra de petits cellers és un dels actes destacats del programa, i el que reuneix més públic en un mateix indret; però des de Microvi recorden que ofereixen un ampli programa d’activitats on els vins de petits elaboradors sempre son els protagonistes. Un exemple el tast de vins naturals que es farà el dia 11 d’abtril a Les Gunyoles, el tast de vins del Garraf que es farà el dia 25 d’abril a Can Ràfols dels Caus, o el sopar maridatge de vins i caves d’Avinyonet que es farà el 3 de maig a Avinyò Nou.

El regidor de Promoció Econòmica d’Avinyonet, Lluís Carsí explicava que enguany i després dels comentaris rebuts per alguns cellers l’any passat, han programat aquestes activitats tenint en compte el calendari de l’agricultura biodinàmica.

Una altra de les activitats que s’ha consolidat i ha demostrat ser un punt de referència per el sector és la Nit dels Sumolls. Una proposta que va néixer fa 4 anys, i que en aquests moments compta amb la participació de tots els cellers catalans que elaboren vins amb aquesta varietat.

El programa complet de l’edició 2019 del Microvi es pot consultar al web www.turismeavinyonet.cat, on també es pot gestionar la compra d’entrades per les diferents activitats. Les entrades es poden adquirir també directament al web d’enoturisme Penedès. Cal recordar que les activitats tenen aforament limitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: