Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una trentena de cellers ha participat a la 4a edició de la Nit dels Sumolls dins del Microvi

Microvi, organitzat per l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès, és una aposta per les iniciatives, empreses, paisatge i l’entorn del territori considerat com a l’origen de la vinya.

Totes les activitats se celebren a diferents espais emblemàtics del municipi d’Avinyonet. Una de les trobades que més interès genera des de fa 4 anys és la Nit dels Sumolls, un tast dedicat a aquesta varietat de raïm. La primera edició va reunir 10 cellers i en aquesta ocasió en van ser prop d’una trentena. Més de cent persones els van poder tastar i comparar aquest dimecres al vespre davant de l’emblemàtic monestir romànic de Sant Sebastià dels Gorgs.
L’alcalde d’Avinyonet, Oriol de la Cruz, mostrava la satisfacció per l’èxit de la convocatòria.

La nit de Microvi dedicada al Sumoll suposa una cita única a Catalunya amb la participació dels principals cellers productors de vins amb aquesta varietat autòctona del país.
La trobada permet als cellers conversar amb un públic entès i també amb altres elaboradors.

Per exemple l’enòloga de Parés Baltà, Marta Cases, ens explicava que l’any passat va portar el seu primer sumoll a aquest esdeveniment i de les converses amb col·legues no l’ha tret al mercat fins enguany.

La varietat sumoll havia passat per mala fama, per la complexitat de la seva elaboració, però cada vegada hi ha més cellers que hi dediquen atenció. La Rosa Aguado, de Can Ràfols dels Caus assegura que és un vi que envelleix bé.

La Nit dels Sumolls d’aquest 2019 englobava la pràctica totalitat d’elaboradors de Sumoll del País i ha estat una de les cites prèvies més destacades abans de la celebració de la ‘Mostra de petits cellers’, acte central de Microvi, que tindrà lloc a l’Arboçar aquest dissabte durant tot el dia i que enguany reunirà una àmplia representació de petits cellers de tota Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: