Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Arboçar ha celebrat la seva festa del most amb la 23a edició del concurs de Tastavins

Aquest cap de setmana, i aprofitant ja el final de la verema, l’Arboçar ha celebrat la seva festa del most que entre divendres al vespre i diumenge al migdia ha ofert multitud d’activitats.

Dissabte els primers actes van consistir en una sardinada popular que es va fer al camp de futbol, i que servia per anar agafant energia per la resta del dia. Al llarg del matí també hi havia la possibilitat de fer una passejada en carro que van aprofitar sobre tot els més petits. Dissabte al matí estava previst també fer el concurs de poda, però es va haver de suspendre a causa de les darreres pluges que feien impracticable la vinya. Si es va fer la també habitual Gimcana de tractors, amb diverses proves d’habilitat.
Diumenge es van fer alguns dels actes més tradicionals d’aquesta festa del most, com són el concurs de Tastavins i la paella per els socis.
En el cas del concurs de Tastavins, era ja la 23a edició, i és un acte que compta any a any amb força participació. Com explicava Lluís Carsí, membre de la Junta de la Societat La Penya de l’Arboçar, cada cop tenen participants més joves i el principal objectiu és passar una bona estona tot iniciant-se en el món del vi.
Es tracta d’un tast a cegues conduit en aquest cas per l’enòloga Beth Palahí, que va ser l’encarregada d’anar donant les notes de cata dels diferents vins per tal que els participants en el concurs poguessin encertar el que se’ls demanava.
En acabar el tast, i a la pista poliesportiva, es feia el darrer dels actes de la Festa del Most de l’Arboçar consistent en el dinar organitzat també des de la societat i que consistia en una paella que es va estar cuinant mentre els participants en el concurs de tast acabaven la seva activitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: