Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Dilluns es presenta el llibre dels goigs de Nostra Senyora de Foix

Dilluns es presenta el llibre dels goigs de Nostra Senyora de Foix

El llibre recull prop d’una trentena d’edicions dels Goigs de la Mare de Déu de Foix, entre 1716 i 2017.

El proper dia 29 d’abril, a dos quarts de set de la tarda a la sala Mossèn Vinyeta de Vilafranca, es presentarà el llibre “Els goigs a Nostra Senyora de Foix, advocada i patrona del Penedès” de Joan Solé Bordes i Albert Parellada Guixens. Una publicació que ha estat possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Torrelles de Foix i la col·laboració de Gogistes Penedesencs. L’edició es va oferir el passat dilluns de Pasqua en el tradicional aplec al santuari de Santa Maria de Foix.

Aquest treball estudia el paper i sentit dels goigs en la devoció popular, esmenta els principals trets històrics del santuari de Foix, i aplega i reprodueix prop d’una trentena d’edicions, totes les que es coneixen, dels goigs a la Mare de Déu de Foix, sempre esmentada com a “advocada i patrona del Penedès”, des de la primera de l’any 1716 fins a la del 2017. Algunes amb variants en la lletra, de la que se’n coneixen tres versions bàsiques; i en la música, tot i que predomina àmpliament la versió popular que se segueix interpretant en l’actualitat. L’edició, que ressegueix a través de l’edició dels goigs els treballs de les principals impremtes vilafranquines, compta igualment amb textos introductoris de Sergi Vallès Domingo, alcalde de Torrelles i del rector de la població i el santuari Mossèn Xavier Aymerich.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: