Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un grup de 50 persones de la ciutat agermanada de Bühl visiten Vilafranca

Des de dijous passat i fins aquest dilluns, un grup d’unes 50 persones de la ciutat agermanada de Bühl-Vimbuch han estat a Vilafranca.

Pertanyen a dues associacions, una de recerca històrica i l’altra de voluntaris d’horticultura i jardineria. En agraïment a Vilafranca, van obsequiar la vila amb una prunera típica de Bühl, que fa prunes blaves i molt dolces.

El grup va ser rebut dissabte al matí al Saló de Plens de la Casa de la Vila per la regidora de Relacions Internacionals, Xell Montserrat. A continuació es va plantar la prunera al Parc de la Pau amb la col.laboració de Nou Verd representada pel seu president Xavier Vallès.

Els dos presidents de les dues associacions i un representant de l’Ajuntament de Bühl (Vimbuch), Manuel Royal, casat amb la vilafranquina i resident a Bühl, Sara Font, amb parlaments en català i alemany van agrair molt l’hospitalitat i van oferir el suport en aquests moments difícils que viu el país.

Per la seva banda el president de la cooperativa Nou Verd, Xavier Vallès, remarcava el paral·lelisme entre l’entitat que ell representa i l’entitat alemanya de voluntaris en horticultura.

En el seu parlament, Xell Montserrat va presentar Vilafranca a través dels tres eixos, cultura i patrimoni, cultura i territori de vi i sostenibilitat, amb qui amb Bühl s’ha compartit i après projectes com ‘Vinyes per calor”. Montserrat va agrair “la voluntat de voler-nos conèixer i poder explicar a través de la seva pròpia vivència qui som”.

També ens explicava el cas de la parella calano-alemanya sorgida de l’agermanament.
En nom de Vilafranca la regidora va fer obsequi de tres ceps, amb l’analogia de l’esperança, ja que “tal com passa a la vinya, després de mesos de ceps sense fulles, sempre torna la primavera amb el moment anhelat de quan el cep plora”. Xell Montserrat va cloure l’acte convidant el grup a tornar sempre que vulguin, ja que Vilafranca també és casa seva.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: