Diumenge, 16 de Juny de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

La plaça de la Vila acollia divendres al matí accions reivindicatives en relació al 8M

Durant el divendres al matí es van realitzar tallers, pancartes i mantenir la reivindicació a l’espera de la lectura del manifest que es feia al migdia.

A quarts d’11 del matí les participants en la vaga convocada per avui s’han concentrat a la plaça de la Vila per tal de realitzar tallers, pancartes i mantenir la reivindicació a l’espera de la lectura del manifest que s’ha fet al migdia.

Les concentrades, majoritàriament joves, han hagut però de compartir l’espai fins pràcticament les 11 del matí amb les motles furgonetes que ocupen la plaça cada dia per fer càrrega i descàrrega. Una situació que ha provocat alguns moments de tensió per la incomprensió d’alguns dels transportistes que no entenien el col·lapse que s’ha viscut durant alguns minuts amb furgonetes que volien entrar i altres que volien sortir.

La voluntat era anar recollint lemes i situacions en relació a la desigualtat laboral i social que avui en dia encara pateixen les dones. En diferents taules i unes pancartes es van anar recollint aquests missatges. Com explica Anna Guim, des del col·lectiu La Ruda, es tracta de continuar mantenint aquesta reivindicació cada dia, no només en una data puntual com avui.

Entre els col·lectius conscienciats els estudiants n’eren dels més nombrosos. Guim recorda que també són els que sovint tenen més accés a la informació.

Entre les participants a la vaga d’avui, força estudiants i conscienciades en la defensa dels seus drets laborals i socials. Tres noies de quarts d’ESo de l’Institut Milà i Fontanals ens explicaven així les seves motivacions per concentrar-se avui i participar dels actes reivindicatius del 8M.

Poc a poc les concentrades s’han ant fent amb la plaça, i han instal·lat taules per poder fer els diferents tallers que tenien previstos.

Al migdia les activitats continuaven amb un dinar popular.

Enquesta

El millor pacte municipal pel bé de Vilafranca seria…

Programació

Ràdio Vilafranca

04:00
La cara B
Música electrònica amb Albert Millan i Joan Pancorbo
05:00
Cinc a la setmana
Efemèrides i música, amb Francesc Murgadas
06:00
Bona música
Programa musical

Penedès Televisió

05:00
El taller de l'artista
Santi Cabezas - fotògraf
05:15
40 hectàrees
Jordi Arnan
05:30
Teló de fons
L'actualitat de les arts escèniques

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: