Dissabte, 11 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP exigeix neutralitat als edificis municipals de Vilafranca

El PP ha presentat una denúncia davant de la Junta Electoral de Zona de Vilafranca demanant que l’Ajuntament de Vilafranca retiri llaços grocs i “altres símbols ideològics partidistes”.

També es demana que en el requeriment s’adverteixi l’alcalde de les responsabilitats administratives i, en el seu cas, penals, en què podria incórrer.

Els populars consideren que cal garantir la neutralitat durant els processos electorals, però també creuen que aquesta neutralitat s’ha de mantenir sempre. A banda de la denúncia davant la Junta Electoral de zona, el PP també ha presentat una sol·licitud formal a l’ajuntament perquè es retirin tots els símbols.

Els populars reclamen també que es col·loqui el retrat del rei al saló de plens, que es posin banderes espanyoles a la resta d’edificis municipals i que es retiri l’estelada de l’edifici de l’Ateneu.

El grup municipal del PP acompanyarà aquesta demanda amb una recollida de signatures simbòlica que iniciaran aquest dissabte perquè aquells ciutadans o ciutadanes que ho desitgin s’hi puguin adherir.

En cas de no obtenir resposta a la demanda, un cop passats tres mesos, s’entendria com a desestimada i, en aquest cas, s’interposaria un recurs contenciós administratiu que podria tardar uns dos anys a resoldre’s.

En aquest sentit, Josep Ramon apuntava que seria un cas similar al de la bandera espanyola que oneja a l’edifici de l’Ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: