Diumenge, 26 de Maig de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha commemorat Sant Jocund amb una missa amb cant als goigs i un concert d’orgue

La Comissió Sant Jocund ha estat l’encarregada d’organitzar el conjunt d’actes per tal de celebrar la festivitat d’un dels tres copatrons de Vilafranca.

Enguany s’han programat dues conferències, el tradicional concert d’orgue i la missa solemne amb el cant dels goigs. El primer dels actes va ser una conferència que es va fer dijous passat al vespre a la sala parroquial Mossèn Joan Vinyeta a càrrec de l’historiador Daniel Sancho i amb el títol “Convents i monestirs a Vilafranca al llarg de la història”.

Els actes centrals es van fer aquest cap de setmana. Dissabte a les vuit del vespre, a la basílica parroquial de Santa Maria, es va celebrar la Missa Solemne presidida per mossèn Xavier Aymerich, rector de la parròquia de Santa Maria de Vilafranca. En acabar la celebració es va procedir al cant dels Goigs. Aymerich explicava que, a diferència de Sant Raimon de Penyafort, de Sant Jocund com tampoc de Sant Fèlix no en tenim biografia.

El diumenge, gairebé al punt de la 1 del migdia, després de la missa de 12, a la basílica parroquial de Santa Maria, es va fer el tradicional concert d’orgue de Sant Jocund interpretat per l’organista Berenguer Montserrat. Montserrat apuntava, abans de tocar, que es tractava de un concert curt de dues peces ideals pel tipus d’orgue que hi ha a la basílica.

Els actes per a la festivitat de Sant Jocund acabaran de nou amb una conferència, que es farà aquest dijous a les 7 a la Sala Mossèn Vinyeta, on l’estudiós i filòleg Joan Solé Bordes parlarà sobre “Actualitat de l’obra del vilafranquí mossèn Manuel Trens”. Per aquest motiu, es posaran a la venda, a un preu especial, exemplars del llibre de mossèn Trens “Vilafranca, senyora vila i altres proses” publicat l’any 1990.

Enquesta

Del Parlamet Europeu prefereixo els grups…

Programació

Ràdio Vilafranca

09:30
Amics per sempre
Cançons dedicades, amb Jordi Borràs
12:00
Diumenge esportiu
L'esport local i comarcal, amb Jaume Tutusaus
15:00
Entre nosaltres
Musical amb David Alsina

Penedès Televisió

11:00
Missa de Montserrat
Directe de la Missa conventual de Montserrat
12:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori
13:00
7 dies
Magazín d'entrevistes

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: