Dimarts, 28 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Cava aposta per continuar millorant i concreta la zonificació com a aposta de futur

Des del Consell Regulador lamenten la marxa de 9 cellers, però recorden que el sector està unit per continuar fent del cava un producte de qualitat amb projectes de futur engrescadors.

El president del Consell Regulador del Cava, Javier Pagès, acompanyat de representants de Pimecava, l’Institut del Cava, les cooperatives, els sindicats pagesos i l’Associació de Viticultors, ha volgut respondre a la decisió de 9 cellers de Corpinnat de sortir del Consell.

Pagès ha remarcat que la D.O. treballa des de la unitat del sector per continuar potenciant un producte de qualitat i en el que creuen de manera absoluta. Ha remarcat el bon moment i l’excel·lent futur del cava, que és la D.O número 1 en exportació d’escumosos elaborats amb el mètode tradicional; i també la que més exporta a nivell global dins de l’estat espanyol. Recordava que engloba 38.000 hectàrees de vinya, 6.800 viticultors i 350 bodegues.

Per Pagès, el cava és un producte d’èxit mundial, que exporta el 60% de la seva producció; amb productes de tots els nivells entre els quals ha volgut destacar els caves de paratge qualificat i els Premium com a punta de llança. Així ha especificat que el fet que algunes bodegues hagin marxat no els fa perdre ni imatge ni prestigi.

Pagès ha acceptat com a normal que hi hagi diferències dins d’una D.O. tant gran com és la del cava.
Així ha parlat de projectes il·lusionants com ara millorar la diferenciació de la qualitat dels productes, el seu origen en el cas per exemple dels Premium i assegurar al consumidor que totes aquestes normatives estan garantides per els controls de la D.O. Cava.

Tots els responsables de les entitats i associacions que conformen el Consell Regulador del Cava han insistit en un projecte que és de primera qualitat i que continuarà tirant endavant.
Pere Guilera, president de Pimecava ha volgut ser molt clar en dir que la qualitat del cava és cosa de tots els actors que hi prenen part. Que és fan caves extraordinaris també i sobre tot per part dels elaboradors que continuen sota el paraigua del Cava.

Tot insistint que la decisió de marxar l’han pres els 9 cellers de Corpinnat de manera lliure, Javier Pagès ha volgut recordar que el món del cava és viu i continuarà creixent.

Sobre el pes dels cellers que han marxat, ha reconegut que són 5 dels 14 que elaboren caves de paratge qualificat; però ha insistit també que a nivell de volum són una part petita dins del món del cava.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: