Diumenge, 17 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha aprovat el Pla Comarcal LGTBI 2018-2021

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha celebrat aquest dijous la primera sessió de Ple ordinària de l’any i entre els temes d’acord més destacats ha aprovat el Pla Comarcal LGTBI 2018-2021.

El conseller Jordi Bosch presentava el document tot recordant que ja fa temps que es troba en funcionament l’oficina del SAI en suport a les persones d’aquest col.lectiu. Ara s’hi afegeix aquest pla que va molt més enllà, amb 6 àmbits de treball per a la seva implementació.

El pla també preveu la sensibilització en la comunitat educativa, fomentar l’empoderament i la participació social del col.lectiu, també el reconeixement dels seus drets laborals i l’atenció en casos de necessitat a través del SAI.

El conseller del PP, Carles Jiménez, va felicitar al govern per la feina feta i va remarcar especialment la importància del treball a les escoles.

Per part dels grups de l’Entesa, Toni Peñafiel, també reconeixia la feina feta i demanava optimitzar recursos amb la coordinació amb l’ajuntament de Vilafranca.

La consellera de la CUP, Anna Baqués, va fer notar el canvi de tarannà del nou conseller del PP, a comparació de Caldentey que havia fet unes declaracions homòfobes. I el conseller Jordi Salguero va destacar que el pla ha de tenir un recorregut transversal.

Per part d’ERC, el conseller Pol Pagès es felicitava pel punt de partida que suposa el nou pla i demanava que també arribi als ajuntaments de la comarca.

El Pla LGTBI es va aprovar amb el suport de tots els grups del consell comarcal.

D’altra banda en el transcurs del Ple també es va donar compte de l’adjudicació del contracte pel Servei de redacció de projectes i direcció de les obres, inclosa a l’operació Penedès 360º cofinançada pel fons FEDER. El conseller de Cultura, Raimon Gusi va remarcar que els 4 projectes  finançats. En concret són el projecte turístic Avenc del Garrigal d’Olesa de Bonesvalls, la millora de l’equipament “El forn – Exposició Rural” i la seva conversió en un espai museístic centrat en la història del sindicat agrícola a Sant Cugat Sesgarrigues, la museïtzació del paper de Cal Xerta a Sant Pere de Riudebitlles i el centre d’interpretació de la transhumància i els camins ramaders de Santa Margarida i els Monjos.

A la part final del Ple d’aquest dijous el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, va llegir un manifest en relació a la detenció dels alcaldes de Verges i de Celrà d’aquest dimecres. Un manifest de suport als alcaldes i de rebuig a la detenció.

Carles Jiménez del PP es va mostrar contrari al manifest, demanant neutralitat al càrrec de president, mentre que tant des de la CUP com d’ERC es va donar suport a la mesura.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: