Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca en Comú dona ple suport als professionals de la sanitat pública catalana

Avui és el tercer dia consecutiu de la convocatòria de vaga de metges de la sanitat catalana, que està tenint un seguiment força alt al Penedès.

Aquesta matinada s’han mantingut reunions entre el sindicat de metges i caldrà estar atents al llarg del dia d’avui perquè es podria arribar a un acord que desconvoqui la vaga, prevista fins aquest divendres.

En un comunicat el grup municipal de VeC explica que des de fa anys, la sanitat pública catalana s’està degradant progressivament. Les polítiques de retallades aplicades pels governs convergents durant aquests anys de crisi han produït un empitjorament clar i evident de les condicions en les quals els professionals sanitaris atenen a la població, amb menys personal, amb equipaments cada cop més vells, amb importants retallades salarials i amb una càrrega assistencial cada cop més alta, condicionat bàsicament per l’empitjorament del finançament de la sanitat, ja insuficient abans de la crisi. Si bé aquest panorama és general en el món sanitari, en el cas de l’atenció primària, que hauria de ser el pal de paller del sistema de salut, la situació s’agreuja encara més, ja que ha arribat a la insuficient assignació d’un 16% del pressupost en sanitat, quan els experts recomanen que hauria de ser d’un 25%. És per això que Vilafranca en Comú comparteix les reivindicacions dels professionals de la sanitat i dona ple suport a les mobilitzacions. A més a més, tenint en compte que tot el Sistema Sanitari Públic Català està arribant al límit, Vilafranca en Comú demana al Govern de la Generalitat que reverteixi les retallades i assigni al sector el pressupost suficient per assolir la dotació humana i material necessària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: