Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un reportatge de TV3 torna a revifar la polèmica sobre l’església del Castell de Gelida

Aquest dimarts TV3 va emetre el reportatge “Buscant l’oremus” dins el programa “Sense ficció” on s’explicava com i per què l’Església catòlica ha posat a nom seu desenes de milers de béns immobles.

Un dels casos més rellevants és el del cementiri i l’església del Castell de Gelida.

ERC de Gelida va destapar el problema al 2016, portant al ple municipal una moció, que va ser aprovada per unanimitat, a favor de la titularitat municipal del Castell de Gelida. Segons ha explicat el regidor republicà Daniel García Peris “a petició del bisbat, el Cadastre va segregar del conjunt del Castell una parcel·la independent amb l’edifici de l’església i el cementiri”. Actualment tant l’Ajuntament com el bisbat en tenen el registre. El conflicte, per tant, és important.

Des del 2016, els regidors de l’Esquerra de Gelida han parlat amb el bisbat, els Amics del Castell i l’alcalde, preocupats per la situació.

La portaveu d’ERC Lluïsa Llop ha posat de manifest que “van demanar la creació d’un grup de treball amb la representació dels grups polítics municipals i l’Associació d’Amics del Castell de Gelida per fer el seguiment d’aquest tema tan sensible per als gelidencs, però el govern del PSC-ICV s’hi va oposar”.

Lluïsa Llop, que ara és diputada, ha afirmat que “des d’ERC Gelida treballaran per poder clarificar la titularitat municipal de l’església del Castell de Gelida”.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: