Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Santa Margarida i els Monjos congela les taxes i impostos per 10è any consecutiu

Santa Margarida i els Monjos congela les taxes i impostos per 10è any consecutiu

El ple de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha aprovat aquesta setmana les ordenances fiscals pel 2019 amb la congelació de les taxes i impostos que la ciutadania haurà de pagar el 2019.

El consistori considera necessari continuar en la línia de no incrementar els tipus impositius de les ordenances fiscals, atès que la situació econòmica continua sent complicada per a moltes famílies. Els únics canvis respecte el 2018 seran l’aplicació de diverses bonificacions i l’adequació a l’IPC de la taxa de l’aigua.

Pel que fa a les bonificacions es preveu una reducció dels 30% de l’Impost sobre Bens Immobles per aquells habitatges que hagin instal·lat algun sistema tèrmic o elèctric per a l’aprofitament de l’energia provinent del sol; i l’eliminació del pagament de plusvàlues quan es produeixi la venda d’un terreny en el que es puguin acreditar que no hi ha hagut increment del seu valor. Per a l’ocupació de terrenys públics, terrasses i mercat s’aplicarà una bonificació del 10% per a qui sol·liciti l’ocupació per tot l’any.

Pel que fa a la taxa de subministrament d’aigua s’ha arribat a un acord amb  l’Empresa Municipal d’Aigües de Vilafranca per contemplar l’augment de l’IPC, del 2,2%, en els primers trams de la factura, cosa que per a una família de 3 membres suposarà uns 50 cèntims d’augment a la factura bimestral. Pel que fa al 3r i 4t tram, que correspon als grans consumidors industrials, l’augment seria del 4% i 6% respectivament.  Les ordenances van ser aprovades amb els vots a favor del PSC i CiU i l’abstenció de la CUP i ERC.

En l’apartat de mocions es van aprovar per unanimitat una proposta del PSC per accedir als habitatges amb preus de lloguer justos i estables, i una altra de PA-CUP per establir un debat amb la comunitat educativa sobre un nou marc regulatiu integral de l’espai del migdia als centres educatius de titularitat pública.

Al plenari també es va debatre una moció presentada per ERC per la defensa de les institucions catalanes i les llibertats fonamentals i una altra per la CUP per exigir l’alliberament immediat dels presos polítics Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Ambdues mocions no van prosperar amb els vots a favor de CUP, ERC i CIU i el vot en contra del PSC.

 

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: