Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament reclama la reobertura del servei de ginecologia al CAP dels Monjos

El servei de ginecologia estava consolidat però arran de la pandèmia de COVID es va produir una reorganització i el servei es va traslladar al CAP de Vilafranca.

Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos han aprovat reclamar a la Direcció dels Serveis d’Atenció Primària Alt Penedès-Garraf-Baix Llobregat Nord i a les conselleries de Salut i d’Igualtat i Feminismes la reobertura del servei de ginecologia al consultori dels Monjos.

Després de gairebé dos anys de gestions des de l’ajuntament perquè el servei retorni al municipi, la Direcció d’Atenció Primària Alt Penedès-Garraf-Baix Llobregat Nord, ha adreçat un escrit al consistori posposant el seu retorn a l’obertura del nou CAP dels Monjos. Des de l’Ajuntament consideren que cal prioritzar aquest servei abans de la construcció de les instal·lacions, que està previst que finalitzin el 2026.

Des de l’Ajuntament consideren essencial comptar amb aquest servei, ja que el CAP dels Monjos és un centre d’atenció primària referent de l’Àrea Bàsica del Penedès Rural.

Per la seva part, des de la Regió Sanitària Penedès, la seva gerent, Irene Abat explica que el problema és la manca d’espai, no la de professionals. De fet, explica que s’han incorporat noves figures que treballen per apropar l’atenció primària a la ciutadania.

Tanmateix, Abat explica que el principal problema és la manca d’espai, però que aquest problema es resoldrà quan estigui en marxa el nou CAP.

Tenint en compte que la construcció del nou CAP està previst que es realitzi entre el 2025 i 2026, ja que encara es troba en fase de redacció del projecte, des de l’ajuntament es demana de forma unitària aquesta reobertura com a dret fonamental per a les dones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: