Dilluns, 13 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Calpena parla de l’any 1000, la fi del món i el naixement de Catalunya a les Aules d’Extensió

El popular periodista i historiador Enric Calpena va parlar de les pors que van envair Europa l’any 1000, quan molta gent pensava que arribaria l’apocalipsi.

Dijous a la tarda l’Auditori del Fòrum Berger Balaguer es va tornar a omplir en una nova sessió de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de Vilafranca. En aquesta ocasió per seguir la conferència que oferia el conegut Enric Calpena, i que se centrava en parlar de l’any 1.000. De fet el títol de la conferència feia referència a la por a l’anticrist i el naixement de Catalunya.
Com recordava Calpena tot just abans de començar, l’any 1.000 va viure una histèria col·lectiva arreu d’Europa perquè es creia que s’acabaria el món; però a Catalunya per exemple coincideix amb la seva independència.
Relacionat amb aquesta qüestió, Calpena comentava que en cas que arribi la independència de Catalunya cal esperar que no sigui per l’apocalipsi.
La xerrada va crear, com és habitual a les Aules d’Extensió Universitària, molta expectació i va omplir l’Auditori.
Actualment Enric Calpena centra la seva activitat en la docència universitària al voltant del mon de la comunicació audiovisual i el periodisme, i l’escriptura de novel·les.
La propera sessió de les Aules d’Extensió Universitària per Gent Gran de Vilafranca serà el 15 de novembre centrada en la literatura i titulada “El primer premi nadal el guanya una dona: Carme Laforet”. Anirà a càrrec de Marisa Sotelo, professora titular de literatura castellana de la Universitat de Barcelona.

Efemèrides

12 de Juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: