Divendres, 22 de març de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Vilafranca referma la capitalitat del Vi amb un nou curs de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya

Dilluns es feia l’acte de lliurament dels diplomes del curs de Promoció turística local i informació al visitant i de Sommelier que ha impartit l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

L’alcalde Pere Regull, i el president de l’Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta, feien el lliurament de diplomes als estudiants d’aquests dos certificats impartits per l’Escola. El curs de Promoció turística local i informació al visitant, amb 710 hores, inclou un mòdul específic d’anglès turístic i una visió global de la cultura vitivinícola, una aposta del centre pel coneixement enoturístic, diferenciador d’altres formacions del sector turístic. Pel que fa al certificat de Sommelier, amb un total de 740 hores, també ha fet especial incidència en la formació en llengua anglesa, en resposta a una demanda del sector empresarial.
La directora de l’Escola d’Enologia de Catalunya, Ester Garcia, apuntava la col·laboració amb altres institucions i amb el teixit empresarial per definir les necessitats del mercat laboral, a l’hora de definir els continguts dels certificats professionals. En l’acte, també es feia un reconeixement d’aquests centres col·laboradors arreu del territori. Garcia afegia que la zona enoturística de referència és més àmplia que el Penedès i que s’aporta una visió conjunta de país, com a territori enoturístic.
Valentí Roqueta va obrir la sessió assenyalant el valor de Catalunya com a destí turístic, i la concreció del producte vinícola com a reclam del destí enoturístic.
Després una taula rodona sobre “L’enoturisme i la figura del sommelier”, moderada per la sommelier Ruth Troyano va permetre conèixer noves perspectives i opinions de responsables d’alguns dels cellers i professionals que treballen en enoturisme o com a sommeliers, i intercanviar sensacions amb els alumnes.
Per acabar, Pere Regull tancava l’acte reivindicant la necessitat de preservar la terra i el paisatge vitivinícola que per al Penedès és com l’ànima. Regull recordava que a entre els assistents hi havia gent de tots els territoris elaboradors de vins de Catalunya i que d’aquesta manera es potenciava també la capitalitat del vi de Vilafranca.
Pel que fa a l’enoturisme, Regull es va mostrar convençut que hi ha molt de camp per córrer i reclamava treballar per atreure turisme que sigui interessant per al territori. Un turisme que deixi més i perjudiqui menys. Pere Regull considerava bàsica la formació, i en aquest sentit apuntava que poder tenir l’Escola d’Enoturisme a Vilafranca és un privilegi, però també una aposta decidida de l’Ajuntament.
Abans d’aquest acte de lliurament de diplomes es va fer la signatura d’un acord entre l’Escola d’Enoturisme de Catalunya i l’Associació Vinícola Catalana gràcies al qual l’AVC cedeix una col·lecció d’ampolles de vi que s’exposarà a les instal·lacions de l’Escola.

Enquesta

La sentència del Suprem em pot fer canviar d'opinió…

Programació

Ràdio Vilafranca

22:00
La cara B
Música electrònica amb Albert Millan i Joan Pancorbo
23:00
Penedès vespre
Informatiu diari
23:30
Amplirock
Musical amb Oriol Romeu

Penedès Televisió

21:30
Pica lletres
Escola Sant Josep A (Vilafranca) - Institut Milà i Fontanals A (Vilafranca)
22:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
22:30
Diàlegs amb l'alcalde
Pere Regull, entrevistat per Josep M Soler

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: