Divendres, 22 de Novembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una arqueòloga, una conservadora i una arxivera expliquen el Vinseum en el convidades a mirar

Dissabte el Vinseum acollia la visita de tres dones relacionades amb el món de la cultura i el patrimoni per tal de fer una nova sessió del cicle Convidades a Mirar.

L’arqueòloga Carme Miró, la conservadora Carme Ramells i l’arxivera Núria Solé van conduir la visita que centrada en tres peces diferents que havien triat cada una d’elles, volia acostar la seva perspectiva sobre el Vinseum.
Carme Miró, arqueòloga, va comentar que li va resultar difícil triar una peça, ja que l’oferta és molta i diversa; però finalment es va decidir per un diorama que representa el Cafè de Toulouse Lautrec. Una imatge que per a ella representa el final del cicle de producció del vi.
Per la seva banda, Carme Ramells, conservadora restauradora del MNAC, explicava que s’havia decidit per una aquarel·la de Torné Esquius que du per nom “Els lluitadors de Fira” i que en el seu moment es va restaurar al MNAC.
Finalment la responsable de l’Arxiu de la Fundació Antoni Tàpies, Núria Solé, va centrar-se en el sireni que hi ha exposat a Vinseum i que va servir-li per tal de parlar de la feina que es va als arxius i la importància que te la informació i la documentació en relació a les obres d’art.
Els participants en la visita guiada que van fer aquestes tres dones vinculades al Penedès i a la cura i estudi del patrimoni els va permetre acostar-se al fons del Vinseum amb una mirada diferent i particular per conèixer més en profunditat les peces escollides i de retruc la feina que es fa al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

Programació

Ràdio Vilafranca

14:30
Tertúlia d'actualitat
Programa diari conduït per Josep M Soler
15:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari

Penedès Televisió

14:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori
15:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
15:30
L'entrevista
Toni Bach, cap de colla dels Castellers de Vilafranca

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: