Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santa Maria 2020 continua recaptant fons per restaurar la Basílica ara amb el Cor Xamusia

El dissabte 27 d’octubre, a les 9 del vespre, la Comissió SantaMaria2020 organitza un nou concert a la Basílica. La recaptació de les entrades anirà a benefici de les obres de restauració.

En aquesta ocasió és un concert a càrrec del cor Xamusia, creat l’any 2000. És un cor format en l’actualitat per vint-i-cinc noies de diverses procedències penedesenques i del Garraf.
Per aquest concert a Santa Maria presenten una sèrie d’obres adequades la basílica de Santa Maria, músiques d’origen religiós o que voregen la religiositat, però amb el gust de Cor Xamusia, oferint un repertori fresc i actual sobre aquesta temàtica, composicions de creació recent del segle XXI, o finals del XX, revisant el concepte de música religiosa de les últimes dècades, com explica el seu director Miquel Benito.
Estaran acompanyats per Jordi Galimany, al piano. En l’obra Ave Iesu de Xabier Sarasola hi intervindran també Lluís Serres i Joan Camps, a les trompes.
Les entrades poden adquirir-se a la rectoria i a Teixits Solà a un preu de 7€, i com en tots els concerts hi haurà una fila 0 disponible per a aportacions destinades als propers treballs de restauració, que s’espera que comencin d’aquí a pocs mesos. Josep Maria Feliu, comissió Santa Maria 2020.
Aquestes noves fases han de permetre la conservació i el bon estat de totes les estructures de l’edifici, especialment la teulada, o la façana nord, així com de tots els elements artístics que conté, com els vitralls dels rosetons laterals, les gàrgoles o els vitralls de l’absis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: