Dimarts, 25 de Juny de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

CCOO adverteix que si no rd desbloqueja la negociació del conveni hi haurà mobilització

CCOO explica en un comunicat que després d’un any de tenses reunions, se segueix sense avenços significatius en la mesa negociadora del Conveni del sector del cava i vins escumosos de Catalunya.

Lluny de buscar punts d’acord, denuncien, la patronal continua plantejant propostes desproporcionades i inassumibles, sense tenir en compte els acords confederals del Acuerdo para el Empleo y la Negociación Colectiva (AENC).
CCOO ha posat sobre la taula una proposta salarial en els termes d’aquests acords, que suposi una millora econòmica i garanteixi el poder adquisitiu dels treballadors del sector. Recorden a la patronal que els temps de crisi han passat i que ara és el moment de recuperar el poder adquisitiu i els drets socials dels treballadors i treballadores del sector.
El sindicat apunta que si en les properes reunions no es desencalla la negociació, convocaran una assemblea de delegats del sector per concretar un calendari de mobilitzacions per a la campanya de Nadal.
Des de CCOO defensen un conveni que permeti donar estabilitat al sector per afrontar reptes com l’entrada important de capital estranger a les principals empreses del sector. Per això aposten per la creació d’una mesa sectorial del cava, amb la participació dels agents socials i econòmics, que serveixi d’observatori i on es puguin plantejar propostes per abordar aquests reptes amb garanties per a l’ocupació i les condicions de treball al sector, i treballar conjuntament perquè es desenvolupin les polítiques necessàries per protegir i impulsar el sector del cava a Catalunya.

Enquesta

Per combatre el canvi climàtic...

Programació

Ràdio Vilafranca

09:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari

Penedès Televisió

11:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu, dissabte
11:30
El reportatge
Festival EVA 2019
11:45
Vilafranca opina
Festival EVA 2019

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: